неделя, 27 септември 2015 г.

Скъпи приятели,
добавям към моите вегански импровизирани салати още две.  

Картофена салата





5 сварени картофа,
една малка купичка домати чери,
 един голям розов домат,
4 моркова, половин глава кромид лук,
2 леко запечени люти чушки,
Рукола, тученица, магданоз, киселец в изобилие.
Овкусена с шарлан, хималайска сол, черен пипер на вкус.
Всички продукти се разбъркват с много, много любов и благодарност към Бог!


Веган есенна салата



2 глави червено цвекло,
5 моркова,
7 ябълки- кисели,
1 главичка кромид лук,
Всички продукти ги меля с кухненския робот.
Предварително накиснати във вода бадеми
 и пасирани за ядково мляко.
Нарязани на ситно връзка киселец- домашен,
 магданоз, рукола, тученица и листата от червеното цвекло.
1 супена лъжица шизандра,
1 супена лъжица годжи бери.
Всички продукти се смесват в голяма купа. Овкусяват се с  хималайска сол, джинджифил, куркума, черен пипер, ленено олио и зехтин.

Всички продукти се разбъркват с много, много любов и благодарност към Бог!
Зоя Чакърова




Няма коментари:

Публикуване на коментар