Веганска шарена запеканка
Снощи, връщайки се от работа случайно открих чушки- български, не лъскаво големи…
Как
им се зарадвах!!!
Веднага
измислих как ще ги приготвя за днес.
Всичко друго ми беше под ръка.
Нали
знаете, че готвя само импровизирайки, при това и не опитвам. Как ли се получава
толкова вкусно?!?
Продукти:
10
чушки
3
моркова
главичка
червено цвекло
300гр.
кафяв и черен ориз
1
парче джинджифил
3
малки леко запечени люти чушлета
1
глава кромид лук
Връзка
магданоз, рукола, домашен киселец
Хималайска
сол, шарена сол, черен пипер
Зехтин,
ленено олио
Приготвям
по най-лесния начин.
Накисвам
ориза от вечерта във вода, за да се свари по-бързо.
В
тавичка нареждам чушките нарязани на половина. Върху тях изсипвам полусварения
осолен ориз, разбъркан с нарязяните предварително моркови, червено цвекло,
кромид лук, джиндифил.
Отгоре
нареждам останалите чушки. Заливам с топла вода и слагам във фурната.
След
като се запече моята веганска шаренийка, изключвам фурната и наръсвам отгоре
нарязаните зелении- връзка магданоз, рукола, домашен киселец. Добавям и
зехтина, лененото олио и шарена сол. Смилам отгоре малко черен пипер.
Сервирам с много, много любов и благодарност към Бог!
Зоя Чакърова
Няма коментари:
Публикуване на коментар