петък, 23 октомври 2015 г.

Веганска шарена запеканка



Снощи, връщайки се от работа случайно открих чушки- български, не лъскаво големи… 
Как им се зарадвах!!!
Веднага измислих как ще ги приготвя за днес.
Всичко друго ми беше под ръка.
Нали знаете, че готвя само импровизирайки, при това и не опитвам. Как ли се получава толкова вкусно?!?

Продукти:
10 чушки
3 моркова
главичка червено цвекло
300гр. кафяв и черен ориз
1 парче джинджифил
3 малки леко запечени люти чушлета
1 глава кромид лук
Връзка магданоз, рукола, домашен киселец
Хималайска сол, шарена сол, черен пипер
Зехтин, ленено олио

Приготвям по най-лесния начин.

Накисвам ориза от вечерта във вода, за да се свари по-бързо.
В тавичка нареждам чушките нарязани на половина. Върху тях изсипвам полусварения осолен ориз, разбъркан с нарязяните предварително моркови, червено цвекло, кромид лук, джиндифил.
Отгоре нареждам останалите чушки. Заливам с топла вода и слагам във фурната.
След като се запече моята веганска шаренийка, изключвам фурната и наръсвам отгоре нарязаните зелении- връзка магданоз, рукола, домашен киселец. Добавям и зехтина, лененото олио и шарена сол. Смилам отгоре малко черен пипер.


Сервирам с много, много любов и благодарност към Бог!
Зоя Чакърова


Няма коментари:

Публикуване на коментар