четвъртък, 8 март 2018 г.


Плодова пита – Тиквеник
Моя поредна импровизация,  съ-творена по неволя, благословена с любов и изядена с удоволствие!!!
От малка обичам тиквеник. Но…  онези кори за баница, които бабите ми и мама ползваха нямат нищо общо със сегашните от магазина, поръсени с Е-та,  подобрители, овкусители…( отровни пластмаси)
Отдавна тялото ми е свикнало с моите „простички”, чисти почти сурови храни, които му предлагам ежедневно, че категорично отказа последния път да приеме тиквеника, който приготвих с кори за баница.
Ами… сега! Какво да измисля? Така обичам тиквеник?
И нали си имаме Неволя… Извиках я. Ето какво ми нашепна.

РЕЦЕПТА
С кухненският робот смлях- парчета тиква, ябълки, орехи. Към тази смес добавих тръстикова захар, канела, шарлан и … овесени ядки!!! Добавих и вода. Разбърках, докато се получи една хомогенна каша. (Всички продукти ги слагам на око.) Благослових с Любов!  Готовата смес я изпекох на около 190- 200 градуса за около 30 минути.
Повярвайте… облизахме си пръстите! Обичам да си измислям разни вкусотийки! Да ви е вкусно и усмихнато!
До следващото вдъхновение, приятели!
Зоя Чакърова
8.03. 2018.


Няма коментари:

Публикуване на коментар