Плодова пита – Тиквеник
Моя поредна импровизация, съ-творена по неволя, благословена с любов и
изядена с удоволствие!!!
От малка
обичам тиквеник. Но… онези кори за
баница, които бабите ми и мама ползваха нямат нищо общо със сегашните от
магазина, поръсени с Е-та, подобрители,
овкусители…( отровни пластмаси)
Отдавна
тялото ми е свикнало с моите „простички”, чисти почти сурови храни, които му
предлагам ежедневно, че категорично отказа последния път да приеме тиквеника,
който приготвих с кори за баница.
Ами… сега!
Какво да измисля? Така обичам тиквеник?
И нали си
имаме Неволя… Извиках я. Ето какво ми нашепна.
РЕЦЕПТА
С кухненският
робот смлях- парчета тиква, ябълки, орехи. Към тази смес добавих тръстикова
захар, канела, шарлан и … овесени ядки!!! Добавих и вода. Разбърках, докато се
получи една хомогенна каша. (Всички продукти ги слагам на око.) Благослових с
Любов! Готовата смес я изпекох на около
190- 200 градуса за около 30 минути.
Повярвайте…
облизахме си пръстите! Обичам да си измислям разни вкусотийки! Да ви е вкусно и
усмихнато!
До
следващото вдъхновение, приятели!
Зоя Чакърова
8.03. 2018.
Няма коментари:
Публикуване на коментар